Welkombij voetbalclub Koninklijke Hove Sport

Racisme

Nieuwsbericht van 09/10/2015


Er is binnen onze club geen plaats voor racisme!

Afgelopen zondag 4/10 was er na de wedstrijd Hove Sport – Burcht (Seniors Heren) een incident tussen spelers van Burcht en supporters van Hove waar mogelijks racistische uitlatingen vanwege supporters (?)  van Hove aan de basis lagen. Door het onmiddellijke en rustbrengende optreden van de begeleiders/spelers van zowel Hove Sport als Burcht werd een escalatie vermeden.

Ik wil hierover als voorzitter van Hove Sport  in de scherpste bewoordingen mijn ongenoegen uiten.  Racisme zit niet in de genen van deze club!  Wij hebben op dat vlak ook geen historiek en ik wil dat graag zo houden!  Iedereen verdient respect ongeacht kleur, afkomst, religie, sociale klasse,…  Racisme kan/mag tevens nooit gebruikt worden als reactie op mogelijke provocaties. 

De scheidsrechter van dienst heeft laten weten dat er nog een verslag zou volgen.  Ook de afgevaardigde van Burcht ging dit melden aan de Bond.   Los van enige financiele of sportieve consequentie van dit incident,  wil ik iedereen binnen onze club nog het volgende meegeven:

  • Trainers/begeleiders/spelers doen er alles aan om racisitisch gedrag/uitlatingen te bannen van de velden
  • Supporters hebben zich te houden aan de interne regels van Hove Sport: we dulden geen racistische of kwetsende spreekkoren/uitlatingen
  • Indien zulk gedrag aanleiding geeft tot financiele, administratieve en/of sportieve sancties zal dit verhaald worden op de aangeduide overtreders en/of zal de procedure tot stadionverbod worden opgestart.  
  • We behouden ons het recht voor om iedereen die zich binnen de club publiekelijk racistisch opstelt, te weigeren via stadionverbod.

Ik reken er op dat IEDEREEN deze eenvoudige regels zal volgen.  Ik zal niet toelaten dat het imago van Hove Sport via racisitisch gedrag  wordt bezoedeld!

Sportieve groeten,

Eric Serrien
Voorzitter Hove Sport


Archief


Naaktkalender tvv 'De warmste week'

Beste supporter, medewerker, speler,

 

Naar aanleiding van de Warmste Week hebben de herenploegen van onze club het fantastische idee opgevat om ten voordele van Bednet een naaktkalender te publiceren. Hetgeen normaal enkel te bekijken valt in de besloten ruimtes van de kleedkamer, valt vanaf nu ook te bezichtigen op een indrukwekkend A3-formaat! Zonder enige twijfel het ideale kerst- of nieuwsjaarcadeau om in huis te halen!

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit (synchroon internetonderwijs). Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie of ongeval, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Met Bednet wordt het recht op onderwijs en het recht om kind te zijn gegarandeerd.

Bednet is niet enkel een leuk en inspirerend verhaal, maar levert ook ontzettend mooie resultaten tijdens de langdurige ziekte van kinderen. Zo blijkt dat 9 op de 10 langdurige zieke kinderen die door Bednet gesteund kunnen overgaan naar het volgende jaar zonder te dubbelen.

 

Prijs: 10 EUR. De oplage is beperkt en verkrijgbaar bij:

-       In de kantine van de club bij Paula Verreet;

-       Online bij didier.vuylstekedelaps@gmail.com; en

-       Bij elke speler van de herenploegen van Hove Sport.

 

Hierbij dan ook een warme oproep om uw schouders (en uw portefeuille) onder dit goede doel te zetten en deze kunstige kalender aan te kopen!

 

Alvast dank,

K. Hove Sport